• sluit

Cinema Gouda

Gouda, Nederland

 

Programma:

Publiek gebouw

 

Opdrachtgever:

Schouwburg Gouda

 

Samen gewerkt met:

Inbo Amsterdam ( ontwerper van stedebouwkundig plan)
sparkle3d; Jorne Jongsma (3d renderingen)
Zijontwerpt.com; Maartje Franse (assistentie ontwerp en presentatie)

 

Wij zijn door de toekomstige exploitant uitgenodigd om voor de architectenselectie een ontwerp te maken.In het ontwerp is er op de begane grond voldoende ruimte voor de winkelunits van NS-vastgoed, de expeditie en een herkenbare, ruime en prettige entree voor de bioscoop. De bioscoop zelf heeft zes zalen met een totaal van 1000 stoelen, verdeeld over 3 lagen. Om de verschillende lagen te bereiken hebben we een getrapt landschap geïntroduceerd, een wadi. Dit landschap biedt plaats aan verschillende zithoeken, barren, activiteiten, door deze functies over het landschap uit te spreiden verspreiden de bezoekersstromen zich ook door het gehele gebouw.

 

De gevel bestaat uit een verticaal ritme van metselwerk penanten die een geborgen en tegelijk transparante gevel opleveren. de bovenste zalen liggen als een gesloten kroonlijst op de transparante publieke landschap dat zich achter de gevel omhoog slingert.